IGSNRR OpenIR
广泛开展资源信息科学研究和应用
孙九林
2000
Source Publication自然资源学报
ISSN1000-3037
Volume015Issue:001Pages:11
Abstract信息技术的发展和应用,推动了社会前进、经济发展和科学技术的进步,在人类进入21世纪的今天,更加重视信息技术在各个领域的发展和广泛应用。在资源科学领域应用和发展信息技术早已得到资源科学家和信息技术科技工作者的共识,并已取得了长足的进展。文中对资源科学的重要分支——资源信息科学及其技术的产生、理论基础以及在资源科学研究中的应用做简要介绍。并指出,进入21世纪的资源信息科学应广泛开展与应用紧密结合的研究,不但要开发应用现有资源信息技术,同时要超前研究和试验国际上的热点问题,从而加速实现资源科学研究的现代化。
Language英语
Document Type期刊论文
Identifierhttp://ir.igsnrr.ac.cn/handle/311030/94320
Collection中国科学院地理科学与资源研究所
Affiliation中国科学院地理科学与资源研究所
First Author Affilication中国科学院地理科学与资源研究所
Recommended Citation
GB/T 7714
孙九林. 广泛开展资源信息科学研究和应用[J]. 自然资源学报,2000,015(001):11.
APA 孙九林.(2000).广泛开展资源信息科学研究和应用.自然资源学报,015(001),11.
MLA 孙九林."广泛开展资源信息科学研究和应用".自然资源学报 015.001(2000):11.
Files in This Item:
There are no files associated with this item.
Related Services
Recommend this item
Bookmark
Usage statistics
Export to Endnote
Google Scholar
Similar articles in Google Scholar
[孙九林]'s Articles
Baidu academic
Similar articles in Baidu academic
[孙九林]'s Articles
Bing Scholar
Similar articles in Bing Scholar
[孙九林]'s Articles
Terms of Use
No data!
Social Bookmark/Share
All comments (0)
No comment.
 

Items in the repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.