IGSNRR OpenIR
经济地理学研究进展
刘卫东; 陆大道
2004
Source Publication中国科学院院刊
ISSN1000-3045
Volume019Issue:001Pages:35
Abstract经济地理学是一门活跃的和多元化的学科,是地理学最重要的分支学科之一。该学科的特性使其最有资格成为人与自然环境关系研究的纽带和各类空间尺度的可持续发展研究的基础。国际经济地理学研究侧重理论思辩,而我国则以满足国家和社会需求为首要目标,为国家建设做出贡献。在我国,该学科正处在制度变革时期的理论重构阶段,核心问题是区域和城市的可持续发展。今后的发展应处理好以下几个关系,即国家目标与理论研究的关系;核心问题与研究议题的关系;走向国际学术界与中国特色之间的关系;宏观研究和微观研究的关系;科学主义与人文主义之间的关系等。
Language英语
Document Type期刊论文
Identifierhttp://ir.igsnrr.ac.cn/handle/311030/127851
Collection中国科学院地理科学与资源研究所
Affiliation中国科学院地理科学与资源研究所
First Author Affilication中国科学院地理科学与资源研究所
Recommended Citation
GB/T 7714
刘卫东,陆大道. 经济地理学研究进展[J]. 中国科学院院刊,2004,019(001):35.
APA 刘卫东,&陆大道.(2004).经济地理学研究进展.中国科学院院刊,019(001),35.
MLA 刘卫东,et al."经济地理学研究进展".中国科学院院刊 019.001(2004):35.
Files in This Item:
There are no files associated with this item.
Related Services
Recommend this item
Bookmark
Usage statistics
Export to Endnote
Google Scholar
Similar articles in Google Scholar
[刘卫东]'s Articles
[陆大道]'s Articles
Baidu academic
Similar articles in Baidu academic
[刘卫东]'s Articles
[陆大道]'s Articles
Bing Scholar
Similar articles in Bing Scholar
[刘卫东]'s Articles
[陆大道]'s Articles
Terms of Use
No data!
Social Bookmark/Share
All comments (0)
No comment.
 

Items in the repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.