IGSNRR OpenIR
新时期中国人文与经济地理学发展的思考
张捷1; 曾刚2; 段学军3; 刘卫东4; 孙斌栋2; 叶超2; 苏勤5; 张振克1; 何金廖1; 马晓冬6; 虞孝感3; 黄贤金1
2018
Source Publication地域研究与开发
ISSN1003-2363
Volume037Issue:002Pages:167
Abstract中国地理学会于2017年3月25日在南京召开了“人文与经济地理学发展高层论坛”。中国科学院院士、中国科学院地理科学与资源研究所研究员陆大道先生到会发言。陆院士分析了变化条件下我国人文与经济地理学发展问题,认为国际和国内的重大变化对我国人文与经济地理发展提出了新要求和新挑战。来自中国科学院、南京大学等单位的30余位专家、学者围绕陆院士的讲话,就新时期我国人文与经济地理学发展问题发表了自己的看法。重点从人文经济地理研究中的中国特色、人文地理学科发展与区域可持续发展、“一带一路”与宏观经济地理学、信息地理学、知识生产与人文地理学、非洲地理研究、“多规合一”等时代新要求和人文与经济地理学发展、政策地理等方面阐述了对新时代、新变化和新条件下中国人文与经济地理学发展的新思考。
Language英语
Document Type期刊论文
Identifierhttp://ir.igsnrr.ac.cn/handle/311030/126728
Collection中国科学院地理科学与资源研究所
Affiliation1.南京大学
2.华东师范大学
3.中国科学院南京地理与湖泊研究所
4.中国科学院地理科学与资源研究所
5.安徽师范大学
6.江苏师范大学
Recommended Citation
GB/T 7714
张捷,曾刚,段学军,等. 新时期中国人文与经济地理学发展的思考[J]. 地域研究与开发,2018,037(002):167.
APA 张捷.,曾刚.,段学军.,刘卫东.,孙斌栋.,...&黄贤金.(2018).新时期中国人文与经济地理学发展的思考.地域研究与开发,037(002),167.
MLA 张捷,et al."新时期中国人文与经济地理学发展的思考".地域研究与开发 037.002(2018):167.
Files in This Item:
There are no files associated with this item.
Related Services
Recommend this item
Bookmark
Usage statistics
Export to Endnote
Google Scholar
Similar articles in Google Scholar
[张捷]'s Articles
[曾刚]'s Articles
[段学军]'s Articles
Baidu academic
Similar articles in Baidu academic
[张捷]'s Articles
[曾刚]'s Articles
[段学军]'s Articles
Bing Scholar
Similar articles in Bing Scholar
[张捷]'s Articles
[曾刚]'s Articles
[段学军]'s Articles
Terms of Use
No data!
Social Bookmark/Share
All comments (0)
No comment.
 

Items in the repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.